+ 31 (0) 35 53 93 977

Veelgestelde vragen over Volvo Chiptuning

Wil je jouw Volvo chiptunen? Dan is het goed om alle vragen die je daarbij hebt, beantwoord te krijgen. Op deze website vind je alle antwoorden om de meest gestelde vragen. Deze FAQ pagina van Volvo Chiptuning is uitgebreid, maar we kunnen ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Daarvoor kun je contact opnemen met ons team. De Volvo experts helpen je graag verder.

Volvo chiptuning offerte aanvragen

Wat is Volvo Chiptuning?

Met het chiptunen van een Volvo wordt in feite de motormanagementsoftware geoptimaliseerd. De afstemming bepaalt de hoeveelheid brandstof die in de cilinders wordt ingespoten en de timing daarvan. Het is bij chiptuning belangrijk om wel binnen de grenswaardes van de fabrikant te werken, om schade te voorkomen.

Is elke Volvo geschikt voor chiptuning?

Vrijwel alle moderne Volvo motoren, zoals de T2, T3 en de D3 en D4 zijn geschikt voor tuning. Moderne motoren worden namelijk aangestuurd door een ECU, de Electronic Control Unit. Dit is het stukje software dat wordt beïnvloed bij chiptuning.

Wat zijn de risico's van Volvo chiptuning?

Chiptuning brengt geen risico’s met zich mee zolang er rekening gehouden wordt met de marges die Volvo zelf opgeeft. Het maximaal mogelijke resultaat van Volvo chiptuning hangt af van de versnellingsbak, de aandrijving en ook de remmen van de wagen. Met Volvo chiptuning bent u zeker van een degelijk resultaat zonder dat dit onverwachte kosten met zich meebrengt.

Wat zijn de gevolgen voor de fabrieksgarantie die Volvo geeft?

De Volvo dealer heeft in feite niet door dat de auto getuned is. Omdat er met Volvo chiptuning binnen de marges van de fabrikant gewerkt wordt, betreft het een optimalisatie die geen invloed heeft op de levensduur van de techniek van de auto.

Kan ik mijn geleasete Volvo ook chiptunen?

Ja, in de meeste gevallen mag een lease auto ook een motoroptimalisatie aangaan. Het is altijd goed om bij de leasemaatschappij te informeren wat de mogelijkheden zijn. Mogelijkerwijs heeft een vermogenstoename namelijk een hogere bandenslijtage, wat opgenomen dient te worden in het leasetarief. En wellicht is het mogelijk om de investering in chiptuning op te nemen in het leasetarief.

Wat is het gevolg voor de bijtelling van mijn Volvo?

De bijtelling van uw Volvo wordt bepaald op het moment van kentekenregistratie op basis van de catalogusprijs. De investering in chiptuning is een uitgave achteraf, net als accessoires welke geen invloed heeft op het bijtellingsbedrag.

Bij welke Volvo motoren geeft chiptuning het hoogste rendement?

Het rendement van chiptuning is het meest optimaal bij Volvo turbomotoren. Dit betreft zowel de benzine als de dieselvarianten. In feite geldt een goed rendement dus voor alle moderne motorvarianten, daar deze tegenwoordig allemaal over een turbo beschikken.

Kan de gechiptunede software van mijn Volvo weer worden geresetted?

Ja, een Volvo chiptuning kan ongedaan worden gemaakt. Daar het een software aanpassing betreft, kan een engineer de instellingen weer terugzetten naar de waarden zoals ingesteld door de fabrikant.

Home > FAQ

Chiptuning Volvo offerte aanvragen?

Offerte aanvragen