+ 31 (0) 35 53 93 977

Alles over Volvo Chiptuning

17-06-2016

Alles over Volvo Chiptuning

Tuning is een Engels woord wat letterlijk “tot in detail verfijnen” of ook wel “optimalisering” betekent. Kort samengevat is chiptuning het aanpassen van de computer (ECU) van uw auto. Chiptuning is de meest doeltreffende manier om het verbruik, vermogen en souplesse van uw auto te verbeteren. Hierdoor wordt het rijplezier dus niet alleen enorm vergroot, uw auto wordt hier ook milieuvriendelijker van. Dit betekent helaas niet dat alle chiptuners hetzelfde werk verrichten. De prijsverschillen en manieren van werken verschillen enorm van elkaar. U kunt het vergelijken met een autospuiter. Autospuiters werken niet allemaal even netjes. Er zal duidelijk verschil te zien zijn na onafhankelijke spuitbeurten bij verschillende willekeurige autospuitbedrijven. Dit zijn de zichtbare verschillen. Verschillen in kwaliteit zullen ook duidelijk waarneembaar zijn, maar hier kom je meestal te laat achter. Wij garanderen binnen - de door de desbetreffende fabriek gestelde marges – te werk te gaan. Hierdoor blijft uw garantie te allen tijde geldig.

Volvo Chiptuning en trekkracht

Het koppel van een motor is belangrijk voor de trekkracht die op zichzelf weer essentieel is voor de aandrijvingskracht van de wielen. Om vanuit stilstand weg te kunnen rijden is deze kracht cruciaal. Hiernaast is deze kracht ook enorm belangrijk om met een consistente snelheid een helling of heuvel op te rijden. Met een hoger koppel is het trekken van een aanhanger of caravan stukken comfortabeler. Ook de acceleratie op de vlakke weg wordt aanzienlijk verbeterd dankzij een hoger koppel. Meer trekkracht en vermogen biedt extra comfort en rijplezier. Hiermee gaat u nog prettiger met uw caravan of aanhanger op reis. Zo heeft u met Volvo Chiptuning meer reserve en hoeft u minder te schakelen, ook bij lagere toeren.

Trekgewicht verhogen met Volvo Chiptuning

Met gemak de caravan achter uw Volvo D2 uitvoering hangen? Dankzij Volvo Chiptuning neemt u met een gerust hart de caravan achter uw Volvo V40 D2, Volvo V60 D2 of Volvo V70 D2 mee naar Frankrijk. Een standaard Volvo D2 motor trekt vaak geen caravan met zich mee. Bent u in het bezit van een Volvo met een D2 motor? Volvo Chiptuning biedt u de ideale oplossing om te kunnen genieten van een heerlijke vakantie met de caravan.

Volvo Chiptuning vermogen

Naast het koppel en de trekkracht van uw auto is ook het vermogen uiterst belangrijk. Dit bepaalt namelijk uw topsnelheid of liever gezegd, de snelheidsmarge die u nog heeft bij het rijden met lagere snelheden. Hoe meer vermogen uw automotor bezit, des te makkelijker uw auto de dagelijkse weerstanden tijdens uw reis overwint. Zo reist u met Volvo Chiptuning met meer plezier, gemak en comfort.

Met de caravan op vakantie dankzij Volvo Chiptuning

Wanneer u met een caravan op reis gaat heeft u over het algemeen niet veel aan een hoge topsnelheid. Simpelweg omdat u met een caravan achter de auto de topsnelheid niet rijdt. Echter, door chiptuning krijgt uw auto ook meer koppel. Hierdoor wordt uw trekkracht aanzienlijk vergroot. En dan natuurlijk het liefst over een breed toerenbereik. U heeft veel koppel nodig dat ook voldoende kracht geeft bij lage toeren om weg te kunnen rijden op een helling. Het resultaat van professionele chiptuning is dat er niet alleen vaker maar ook beter in een hogere versnelling kan worden gereden. Hierdoor rijdt u dus lagere toeren en is uw motor ook beduidend zuiniger. Een zwakkere trekauto – zoals de Volvo V40 D2, Volvo V60 D2 en de Volvo V70 D2 - wordt zelfs behoorlijk zuiniger na tuning. Dit vooral omdat hij minder op zijn top hoeft te presteren.

Volvo Chiptuning en garantie

Behoud ik de fabrieksgarantie van mijn auto met Volvo Chiptuning? Deze vraag krijgen wij elke dag gesteld en dat is volkomen begrijpelijk. Volvo Chiptuning staat garant voor het leveren van hoogstaande kwaliteit, veiligheid en een betrouwbaar product. Daarmee is het vanzelfsprekend dat Volvo Chiptuning voortreffelijke garanties geeft op al haar geleverde producten. Alle auto's die door Volvo Chiptuning behandeld zijn, worden nadien uitvoerig getest. Hierdoor bevindt uw auto zich altijd binnen de veiligheidsmarges van het belasting niveau van de motor. De standaardgarantie van Volvo Chiptuning bestaat uit:

  • 3 maanden garantie op de motor
  • 5 jaar garantie op de software
  • 10 dagen niet goed geld terug garantie
  • Aanvullende motorgarantie

Leaseauto met Volvo Chiptuning

Voor zowel uw benzine als diesel leaseauto. De vraag naar meer vermogen door middel van chiptuning is de laatste tijd groot bij leaserijders. Dit komt omdat de trekkracht en de souplesse van leaseauto’s – vooral de leaseauto’s die laag zijn in de bijtelling - niet geheel naar wens van de dagelijkse bestuurder zijn. Tevens is een brandstofbesparing tot vaak wel 15% met de huidige brandstofprijzen een lucratieve bijkomstigheid. Door gebruik te maken van Volvo Chiptuning voor uw leaseauto geniet u daadwerkelijk van uw bedrijfskilometers. Krijg plezier in het rijden van uw bedrijfsauto met Volvo Chiptuning.

Tuning offerte aanvragen

Home > Nieuws > Alles over Volvo Chiptuning

Chiptuning Volvo offerte aanvragen?

Offerte aanvragen