+ 31 (0) 35 53 93 977

Hoe een roetfilter reiniging voor betere motorprestaties voor uw Volvo zorgt!

04-04-2018

Hoe een roetfilter reiniging voor betere motorprestaties voor uw Volvo zorgt!

De meeste automobilisten vinden het erg belangrijk dat hun auto optimaal presteert. Denk hierbij aan zo veel mogelijk vermogen, zo min mogelijk zuinigheid en optimale rijervaring. Om voor deze optimale prestaties te kunnen zorgen laten deze mensen hun auto vaak (chip)tunen.

In dit artikel lees je waarom (chip)tuning niet per se noodzakelijk is voor betere motorprestaties. Voor een hoop mensen is een roetfilter reiniging namelijk al goed genoeg.

Betere autoprestaties, een rustig en soepel draaiende motor en verdere autoschade voorkomen? Dit wilt u natuurlijk ook voor uw Volvo. Daarom leest u in dit artikel hoe u dit kunt bereiken via een roetfilter reiniging!

Wat is een roetfilter precies?

Een roetfilter (ook wel bekend als een DPF) is simpelweg een filter dat in een dieselauto zit om roetdeeltjes op te vangen. Bij de verbranding van diesel komen namelijk roetdeeltjes vrij die schadelijk zijn voor het milieu.

U weet natuurlijk ook wel dat een (diesel)auto schadelijk is voor het milieu. Een goed werkend roetfilter is dus zo belangrijk omdat het de roetdeeltjes voor een groot deel opvangt, met als doel de luchtvervuiling te beperken. Staatssecretaris Dijksma beseft de waarde van het roetfilter ook. Dankzij haar wetsvoorstel is het vanaf mei 2018 strafbaar om zonder een goed werkend roetfilter de weg op te gaan. Bovendien wordt uw Volvo dit jaar ook daadwerkelijk gecontroleerd op een goedwerkend roetfilter tijdens de APK-keuring.

Waarom is een roetfilter van belang voor uw Volvo?

Vanwege het behoud van het milieu en schone lucht is een goed werkend roetfilter erg belangrijk. Uw Volvo wordt (vanaf 20 mei 2018) tijdens de APK-keuring daadwerkelijk afgekeurd als uw auto niet over een goed werkend roetfilter beschikt. Daarnaast is een roetfilter ook belangrijk voor de werking van de auto zelf. Een goed werkend roetfilter zorgt er namelijk voor dat uw auto bijvoorbeeld geen vermogen verliest en meer brandstof gaat gebruiken. Dit zijn niet de enige voordelen die een goed werkend roetfilter met zich mee brengt, lees dus snel verder. Maar een roetfilter brengt ook andere voordelen met zich mee, lees daarom snel verder.

Waarom roetfilter laten reinigen?

Misschien heeft u weleens gehoord van een verstopt roetfilter. Op een gegeven moment kunnen roetfilters namelijk verstopt raken. Zeker als u alleen korte ritten maakt. Dit komt omdat bij kleine afstanden het roetfilter niet warm genoeg is om de roetdeeltjes optimaal te kunnen verbranden.

Een roetfilter dat verstopt is moet u echt zien als een groot probleem. Een verstopt roetfilter zorgt er namelijk voor dat uw Volvo niet alleen minder vermogen heeft, maar ook meer brandstof verbruikt. Als u te lang doorrijdt met een verstopt roetfilter is de kans op verdere schade van uw Volvo groot.

Gelukkig is het laten reinigen van het roetfilter dé oplossing voor een verstopt roetfilter. Een roetfilter reiniging kan verdere schade en een toekomstig verstopt roetfilter voorkomen, en het zorgt daarnaast voor betere autoprestaties. Merkt u dat uw auto niet alleen minder vermogen heeft, maar ook meer brandstof verbruikt? Dan is het niet noodzakelijk om uw auto gelijk te laten (chip)tunen. Een roetfilter reiniging is meestal voldoende!

U kunt een roetfilter reiniging overigens aanvragen voor ieder merk en model. Dus ook voor bijvoorbeeld uw Volvo V40 of Volvo V70.

Voordelen van een roetfilter reiniging:

  • Uw auto loopt weer op vol vermogen.
  • Uw motor loopt rustiger en soepeler.
  • U voorkomt verdere schade.
  • U voorkomt dure reparaties.
  • U verbruikt minder brandstof.

Als u uzelf een hoop geld en gedoe wilt besparen, dan kunt u een roetfilter reiniging goed gebruiken voor betere motorprestaties. Heeft uw Volvo minder vermogen dan eerst of merkt u dat u steeds meer brandstof verbruikt? Dan is een roetfilter reiniging dé oplossing. (Chip)tuning komt van pas als uw auto normaal presteert, maar u de performance van uw Volvo nog meer wilt verbeteren. 

Het reinigen van het roetfilter van uw Volvo door experts!

Als het goed is weet u nu dat het laten reinigen van een (verstopt) roetfilter essentieel is voor betere motorprestaties van uw Volvo. Het is dan ook gebruikelijk om uw roetfilter eerst te laten reinigen voordat u uw auto gaat (chip)tunen.   

Merkt u dat uw auto niet presteert zoals voorheen? Vraag dan een roetfilter reiniging bij Roetfilter-Cleaning.com aan. U krijgt bij hen 48 maanden garantie op een reiniging. Profiteer daarom van een optimale rijervaring en betere autoprestaties door een roetfilter reiniging aan te vragen!

Volvo roetfilter reiniging aanvragen Meer informatie roetfilter reinigen

Home > Nieuws > Hoe een roetfilter reiniging voor betere motorp...

Chiptuning Volvo offerte aanvragen?

Offerte aanvragen